lunes, 13 de noviembre de 2017

Sirena musical de la setmana: Tchaikovsky

Aquesta setmana canvia la campana del CEIP Llebeig. Sonarà la música del compositor Tchaikovsky que estem estudiant a 6é.

Tchaikovsky és un compositor que té característiques musicals del Nacionalisme però també romàntiques i va ser un home peculiar per la seua personalitat sensible i moltes vegades depressiva.

Tota la seua vida i música estarà pròximament exposada als corredors de l'última planta de l'escola. És per això que aquesta setmana dediquem la música de la sirena a les seues obres principals.

Hui i dimarts sonarà el tema principal d'una obra molt coneguda "La bella dorment", que és tant famosa per la seua posterior utilització en la peli de "La bella dorment de Disney".

A Tchaikovsky li encantava el ballet i la seua música sempre ens suggereix pensaments sobre aquest tipus de dansa.
"La bella dorment" va ser un dels primers Ballets que va escriure. Pensava que era una de les seues obres més bones però va tenir una gran decepció quan el ballet es va estrenar perquè al públic no el va aplaudir per ser una música massa moderna per a l'època.

Ací vos deixe un vídeo d'aquest ballet tant conegut, gaudiu-lo!


Si voleu més informació sobre la història d'aquest ballet podeu consultar-la ací:
http://classicmusica.blogspot.com.es/2013/12/tchaikovsky-la-bella-durmiente-sleeping.html

El dimecres i dijous sonarà una part del ballet del "Llac dels cignes" que és també famos arreu del món.

És el primer ballet al qual un compositor va escriure no sols la música, sinó també la història; i això normalment estava reservat per als compositors especialistes en música de ballet.

Tchaikovsky va escriure la història d'aquest ballet inspirantse en una obra que havia escrit per a la seua família durant unes vecances.

El llac dels cignes és una de les seues obres més conegudes però com l'anterior, en el seu estrenament no va tenir èxit i és uns anys després quan el té amb les coreografies canviades.

Actualment el "Llac dels cignes" és una obra universal que s'ha interpretat i adaptat milions de vegades.

Vos deixe ací un parell de vídeos:
"La dansa dels cignes"


"La mort del cigne"



El ballet complet

El divendres sonarà un fragment de "l'obertura 1812" que representa la faceta més nacionalista de Tchaikovsky.

Aquesta obra va ser encarregada a Tchaikovsky per celebrar la derrota de Napoleó en la seua campanya per conquerir Rússia. Des de la seua primera interpretació aquesta obra ha significat per a Rússia un himne a la llibertat.


I fins ací l'explicació de la campana!

Molta música!!

Cristina

No hay comentarios:

Publicar un comentario